Derneğin Misyonu ve Vizyonu

Türk Algoloji (Ağrı) Derneği’nin Amacı

Ağrı ile doğrudan ilgili tıp dallarını kapsayan ağrı ünitelerinin kurulmasını ve gelişmelerini sağlamaktadır. Bu amaçla aşağıdaki faaliyetlerde bulunur.

  • Bu tıp dallarında çalışan hekimleri teşvik eder. Klinik ve deneysel çalışmaları geliştirmek için yardımcı olur.
  •  Ağrı araştırmaları ve tedavisi konusunda bilimsel toplantılar düzenler, bu konuları inceler, tartışır ve yayınlar.
  • Bu dallarda çalışanlar arasında işbirliği kurulmasına yardımcı olur.
  • Üyelerin haklarını korur ve onları temsil eder.
  • Ayın bilimsel amaçlarla kurulmuş Uluslararası Ağrı Araştırmaları Teşkilatı (Merkezig A.B.D.) ve diğer ağrı dernekleri ile Bakanlar kurulu’ndan gerekli izni alarak bilimsel işbirliğinde bulunur.
  • Gerekli dergi ve benzeri yayınlar çıkarır. Bu amaçla yönetim kurulu bir yayın tüzüğü hazırlar ve uygulamasını sağlar.
  • Derneğin hizmetlerinin yürütülmesinde çalışan kişilere ücret öder.

Türk Algoloji -Ağrı- Derneği ülkemizde Ağrı Biliminine ilginin artması, bu konuda kurumsal çalışmaların yaygınlaşması, yeniliklerin izlenmesi, bilimsel araştırmaların yapılabilmesi için çeşitli alanlarda üyeleri ile birlikte konu ile ilgili tüm hekimler için faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu amaçla ilgili olarak yayıncılık alanında çalışmalar ve kongre ve konferans organizasyonları yapılmaktadır. Ayrıca bunlara parelel olarak uluslararası ilişkiler geliştirilmektedir. Bilimsel araştırmalara destek verilmekte ve yeni araştırmaların yapılması teşvik edilmektedir.

Ağrı Bilimi ile ilgili kurumlaşmalar desteklenmekte ve yeni kurumların oluşmasına yardımcı olunmaktadır. Ayrıca internet ile ilgili çalışmalarımız ve web sayfaları oluşturarak bu alanda daha yaygın haberleşme olanağı yaratacağımızı umuyoruz.

Bu güne kadar olan çalışmalarımızı özetlersek:

Yayıncılık alanında:

Derneğimizde sürdürülen yayın faaliyetlerinin arttırılmasını ve bunların ülkemizde Ağrı Bilimi konusunda ilgili tüm hekimlere aktarılmasını temel görevlerden biri olarak görüyoruz. Üç ayda bir çıkarılan süreli yayın organımız. Ağrı Dergisi aralıksız yayınlanmaktadır ve en son Nisan 2015 ayında 27. Cilti yayınlanmıştır”. Excerpta Medica’ da Database’inda site edilen ISSN 1300-0012 kayıtlı dergimiz bu seneden itibaren daha çok İngilizce ağırlıklı olarak yayınlanacaktır. Hedefimiz yakın zamanda tamamen İngilizce olarak yayınlamaktır. Böylece yayıncılıkta da uluslararası ilişkilerimiz geliştirilmiş olacak ve daha çok yayın ve yenilik takibi olanağı sağlanacaktır Bunun yanısıra Ağrı ile ilgili çeşitli temel konuları içeren ve Dergimizin eki olarak çıkan “AĞRI BÜLTENİ” de yılda 4 kez yayınlanmakta ve 10000 adet dağıtılmaktadır. Ayrıca Ağrı ile ilgili çeşitli konuları içeren broşürler çıkarılmaktadır.

Toplantılar:

Derneğimiz çeşitli ulusal ve uluslararası toplantılar düzenleyerek Ülkemizde Ağrı Bilimi ile ilgili çok yönlü araştırma ve tartışma olanağının sağlanmasına önderlik etmektedir. Bugüne kadar dört ulusal -uluslararası katılımlı- ve iki uluslararası kongre (Türk-Mısır Ağrı Kongresi ve 7. Dünya Ağrı Klinisyenleri Kongresi) düzenlenmiştir. Ayrıca her yıl çeşitli konferanslar düzenlenmesine katkıda bulunulmaktadır.

Derneğimizin yaklaşık iki yıl sürdürdüğü yoğun uğraşları sonucunda 2 – 6 Ekim 1996 tarihleri arasında 7. Dünya Ağrı Klinisyenleri Kongresi başarı ile tamamlanmıştır. Kongreye ülkemizden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden konularında tanınmış 110 bilimadamı konuşmacı olarak katılmıştır. Ağrı konusunda yeniliklerin tartışıldığı yoğun bilimsel programın yanısıra kongre süresinde 5 uydu sempozyum da düzenlenmiştir.

Kongreye 49 ülkeden 1200 ve ülkemizden 300 delege olmak üzere toplam 1500 kayıt yapılmıştır. Delegelerin klinik ve deneysel araştırmalarını içeren poster ve sözlü sunumları da ağrı konusuna dünya çapında zengin bir bakış fırsatı sağlamıştır. Bu oturumlar aynı zamanda ülkemizin Ağrı araştırmaları konusunda ulaşmış olduğu noktayı göstermesi bakımından da önemlidir. Bugüne kadar ülkemizde ağrı konusunda gerçekleştirilen en büyük Kongre olan 7. Dünya Ağrı Klinisyenleri Kongresini bilimsel gelişmelere katkısının yanısıra ülkemizin tanıtımında da önemli bir etkinlik olarak değerlendirmekteyiz. Uluslararası Ağrı Araştırmaları Derneği (IASP) ile ilişkilerimizde olumlu gelişmeler kaydedilmiştir. Bunun sonucunda IASP-Turkish Chapter çalışmalarını üyelerini arttırarak sürdürmüştür.

Ülkemizde örgütlenme aşamasında olan çeşitli kurumlardaki Ağrı Üniteleri ve bilim dallarına derneğimiz tarafından maddi ve manevi yardımlarda bulunulmuştur. Derneğimiz ağrı bilimi ile ilgili sürdürülen bilimsel araştırmalara da katkılarını sürdürmektedir. Bu iki yıllık sürede Derneğimize başvuranlar arasında seçilen çeşitli bilimsel araştırmalara maddi destek sağlanmıştır.

Yaklaşan Etkinlikler

En Son Haberler

Kompleks Bölgesel Ağrı Sendromu

Derneğimizin düzenlediği 2024 yılı online eğitim seminerleri serisinin 4. bölümü…
26.04.2024

Kranofasiyal ve Servikal Bölge Ağrıları Toplantısı ve Ultrasonografi Kursu Tamamlandı.

Türk Algoloji Ağrı Derneği tarafından 20 Nisan 2024 tarihinde İller…
21.04.2024

1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası

1-7 Nisan ulusal Kanser Haftasında doğru bilinen yanlışlar hakkında Türk…
02.04.2024

Online Eğitim Seminerleri Serisi – 3

Derneğimizin düzenlediği Online Eğitim Seminerleri serisinin bu bölümünde Dr.Alp Alptekin,…
30.03.2024

Kraniyofasiyal ve Servikal Bölge Ağrıları Toplantısı

USG Eşliğinde Kraniyofasiyal Ve Servikal Bölge Değerlendirme Kursu
21.03.2024
Türk Algoloji Ağrı Derneği  | 2022 © Tüm Hakları Saklıdır
by orucerem
enterusermagnifiercrossmenu-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram